CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR, az oktatási, tudományos, ifjúsági és sport bizottság előadója: Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Az oktatási, tudományos, ifjúsági és sport bizottság 1996. november 7-i ülésén foglalkozott a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló T/3204. számú törvényjavaslattal.
Én is arról számolhatok be, mint képviselőtársnőm, hogy nem volt túl nagy parázs vita a törvényjavaslat tárgyalásakor. Mindössze 20-25 percig tartó vitában két kormánypárti és egy ellenzéki hozzászólás után a bizottság azt állapította meg, hogy sürgős szükség van ennek a törvénynek a megtárgyalására és elfogadására, s azt a szemléletet, amely megfogalmazódik e törvényjavaslatban, alapvetően támogatta.
A bizottság, támogatva az általános vita megkezdését, támogatta a törvényjavaslat korszerű szemléletét, azt, hogy a családokat védelmezi a javaslat, azt, hogy a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, azt, hogy korszerűsíti a szolgáltatásokat, a hatósági munkát és az intézményrendszert.
A bizottság rövid vitájában megfogalmazódott, hogy a törvényjavaslatban alkalmazott definíciók pontosításra szorulnak; szükség van arra, hogy az Országgyűlés megteremtse más törvényekkel való illesztését, összehangolását e törvénynek, és szükség van arra, hogy a közigazgatás folyamatban lévő korszerűsítéséhez illeszkedő megoldás szülessen.
(10.30)
Az oktatási, tudományos, ifjúsági és sportbizottság tehát, amikor támogatta a törvényt - egyébként 14 igen szavazattal, 3 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett -, akkor e fő vonalát és fő mondanivalóját támogatta a törvénynek, és a bizottság tagjai az általános és a részletes vitában ennek érdekében fognak vélhetően megszólalni és módosító indítványokat benyújtani. Köszönöm a figyelmet (Taps a bal oldalon.)
(Az elnöki széket dr. Füzessy Tibor, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.
Jegyzők: dr. Kávássy Sándor és Szili Sándor.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit