KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A magyar kormány nem helyezkedik szembe az RMDSZ igényeivel, az RMDSZ politikájával. Megismétlem azt, amit mondtam, tekintve, hogy a tárgyaláson nem vettem részt. Az én információim szerint Horn Gyula nem a kolozsvári Babes-Bolyai egyetem helyett javasolt egy önálló magyar egyetemet egy más romániai városban, hanem ettől elkülönítve, ha úgy tetszik, ettől függetlenül, figyelembe véve azt, amit Ciorbea miniszterelnök - akit, örömmel hallottam, a Fidesz is nagyra becsül - elmondott Horn Gyulának is. De egy héttel korábban elmondta nekem is, hogy jelenleg kivitelezhetetlennek tartja a Babes-Bolyai egyetem szétválasztását, és ezért mondta azt, hogy ő jelenleg arra lát lehetőséget, hogy ott növeljék a magyar hallgatók számát, növeljék a magyar előadók számát, növeljék a magyar fakultások számát. Ez az, ami jelenleg technikailag megvalósítható.
Úgy gondolom, nem az RMDSZ hosszú távú politikájával, az RMDSZ céljaival, programjával való szembehelyezkedés az, ha egy kormány a realitásokkal számolva arra is figyelmet fordít, ami most valósítható meg, és nemcsak arra, ami távlatilag.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit