DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Itt a Házban, az elmúlt néhány hétben talán egy tucat alkalommal volt szó napirend előtti hozzászólásban, azonnali kérdésben, interpellációban és kérdésben az Energia Alapítvány működéséről.
Elmondtuk, és most is szeretném megerősíteni, hogy egyfajta kiegészítő támogatási rendszerről, egy rásegítő rendszerről van szó, és azért alapítványi formáról, mert ez felelt meg az energiaszolgáltatók igényeinek és lehetőségeinek, ugyanis maguk az energiaszolgáltatók is - érdekeiknek megfelelően - ehhez a kompenzációhoz, ennek a finanszírozásához hozzájárulnak.
Ez nem azt jelenti, hogy nem kívánjuk működtetni a szociális törvényben a lakásfenntartási, lakhatási támogatási konstrukciót, amelyet egyébként nemrégen egészítettünk ki a fűtési kompenzációs rendszerrel. És ahogy a költségvetés teherbíró képessége ezt lehetővé teszi, nem titok, szeretnénk még normatívabbá tenni, összhangban azzal, amit egyébként az önkormányzatok is elvárnak tőlünk.
Azt azonban szeretném cáfolni, hogy itt egy töredékről van szó. Az alapítvány végül is igaz, hogy csupán a villamos energia területén, de közel 400 ezer esetben kezdeményezett jóváírást, pontosan önkormányzati listák és önkormányzati rászorultak esetében. Ebben a körben a jóváírás megkezdődött, a jóváírás folyamatban van. Most vizsgáljuk azt, hogy kiterjeszthető-e az alapítvány működése a gázra, illetőleg vizsgáljuk az 1998-as folytatás lehetőségét is.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit