BARSINÉ PATAKY ETELKA

Full text search

BARSINÉ PATAKY ETELKA
BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Elnök Asszony! Államtitkár Asszony! Tisztelt Ház! Az ország lakosságának 10 százaléka allergiás. Lassan ott tartunk, hogy népbetegség az allergia. A pollenallergia egyre súlyosabb. A parlagfűvirágzás idején - látom, többen rám mosolyognak, valószínűleg hasonló betegségben szenvednek (Derültség.) - három-három és félszeresére emelkedik az allergia elleni gyógyszerek fogyasztása. Becslések szerint - a tüsszögő államtitkár úrnak is mondom - a parlagfű 300 millió forintos többlet gyógyszerkiadást okoz havonta.
Miért a Környezetvédelmi Minisztériumhoz fordulok? Mert a parlagfű okozta allergia ellen csak egyféleképpen lehet védekezni: a parlagfű irtásával. Köztudott, hogy a parlagfű különösen rendezetlen területeken, elhanyagolt útszéleken, kerítések melletti csíkokban, árokparton, vasúti sínek mentén szaporodik el.
(14.00)
S bár sok minden történik szerte az országban a parlagfű irtására, megállapíthatjuk - és utánanéztem a statisztikákban -, hogy a nyári allergiás megbetegedések száma nem csökken. Ez évben az utolsó percben vagyunk. Hazánkban ugyanis a parlagfű júniustól októberig virágzik. A pollenkoncentráció augusztus 10-e és 20-a között éri el a maximumot.
Hiányolom, hogy a környezetvédelmi tárca nem indított semmilyen aktív kezdeményezést. Felteszem a kérdést államtitkár asszonynak: mit tesznek önök e veszélyes gyomnövény kiirtására? Várom válaszát. (Taps az MDNP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit