DR. VASTAGH PÁL

Full text search

DR. VASTAGH PÁL
DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Köszönöm, elnök úr. Tehát akkor nyomatékkal, tisztelt képviselőtársaim: az MTI részvénytársasággá alakulásának alapító okiratáról van szó, nem más törvényjavaslatnak a vitája kezdődik a Házban.
A kormány, miután fontosnak tartja, hogy ez az átalakulás minél gyorsabban megtörténjen, az elmúlt héten újra benyújtotta az Országgyűlésnek az alapító okirathoz fűződő országgyűlési határozatot. Ez az előterjesztés tartalmazza a korábban a kormány által már támogatott módosító indítványokat, nem tartalmazza ugyanakkor azt a két bizottsági módosító indítványt, amely arra irányult, hogy a kormány a rendelkezésre álló tartalékból 250 millió forintot juttasson az MTI-nek gazdálkodási gondjai megoldására.
Ezzel a két indítvánnyal kapcsolatosan, tisztelt képviselőtársaim, nyomatékkal szeretném a kormány nevében kijelenteni, hogy a kormány maga is úgy ítéli meg, hogy a hírügynökség többlettámogatásra szorul. Nem kizárt, hogy nagyságrendileg hasonló többlettámogatás juttatására az elkövetkezendő időszakban sor kerülhet, de ezt meg kell előznie egy szakmai gazdasági elemzésnek, s a hírügynökség műszaki-gazdálkodási koncepcióját is meg kell ismerni ehhez. Ezeknek a fontos tényeknek, összefüggéseknek az ismeretében tud a kormány felelősséggel dönteni arról, hogy milyen nagyságrendű támogatásra van szükség az MTI további működéséhez.
A kormány döntése értelmében a társadalombiztosítással szemben fennálló tartozások rendezésére sor kerül, s ehhez adminisztratív segítséget nyújt a kormány, az adóhivatalnál nyilvántartott MTI-tartozásokat pedig törölte. Ezek tehát pozitívan befolyásolhatják az MTI további gazdálkodását.
Mindezek alapján kérem a tisztelt Házat, szíveskedjen támogatni az országgyűlési határozatot. (Taps.)
(10.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit