VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A Fidesz-Magyar Polgári Párt nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy az ország elmaradott régióiban valóban különleges vállalkozási övezetek induljanak be, s ezek valamilyen módon segítsék azt a régiót a felzárkózásban, legalább a magyar gazdaság átlagához való csatlakozásában. Éppen ezért nagy figyelemmel kísértük a Záhonyi Vállalkozási Övezet eddigi sorsát. Szomorúan kell megállapítanunk, hogy Csapody Miklós napirend előtt hozzászólása több szempontból teljesen jogos.
Teljesen jogos azért, mert úgy tűnik, hogy ennek a különleges gazdasági övezetnek az ügye több szempontból a politikai csatározások áldozata lesz. Hiszen kedvező és egy ünnepélyes protokollesemény az, amikor el kell menni ebbe az övezetbe, és az ott beruházó vállalkozók számára meg kell nyitni egy-egy üzemet, és ebben miniszter úr, köztársasági elnök úr több alkalommal is részt vett.
Azonban már kellemetlen dolog a kormány számára az, amikor ebből a gazdasági övezetből konkrét dolgok következnek. Amikor ki kell jelölni azt, hogy mondjuk az adókedvezményt illetően melyik az a terület, melyik az a kör, amelyik ezt az adókedvezményt igénybe veheti. Hiszen azok a vállalkozók, akik – főleg külföldiek – itt beruháztak, annak az ígéretében tették ezt, hogy ennek az adókedvezménynek a lehetőségét felhasználhatják, és azok a hazai vállalkozók, akik abba ölték a munkájukat, hogy ezt a tőkét idetelepítsék, idecsábítsák, azok is több szempontból hiábavalónak érezhették a munkájukat.
Elmesélték többek között azt, hogy nem is olyan régen, két angol vállalkozó jelent meg a területen, és elmondták azt, hogy szeretnének egy tanulmányt készíteni erről a vállalkozási övezetről. Mondták az ottani vállalkozók, hogy már a tanulmányokból tele van a padlás, jó lenne, ha erre nem kerülne sor, mire kiderült, hogy a Miniszterelnöki Hivatalból küldték oda őket, hogy ezt a tanulmányt készítsék el, és a munka már ki van fizetve.
Mi úgy hisszük, hogy nem ilyen tanulmányírásokra van szükség ahhoz, hogy egy vállalkozás jövedelmezően működjön, hanem igenis konkrét törvénymódosításokra és olyan rendeletek meghozására, amely segíti az odatelepült vállalkozókat. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit