DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Csapody képviselő úr azzal vádolta a kormányt és a kormánypárti frakciókat, hogy hatalomkoncentráció történik a területfejlesztés terén.
Ez könnyen cáfolható, hiszen csak arra kell emlékeztetnem önöket, hogy az előző ciklusban az MDF-kormány a területfejlesztés hatáskörét a köztársasági megbízottaknak adta a térségben, akikről tudjuk jól, hogy politikai komisszárként működtek, és az önkormányzatoknak (Moraj az ellenzéki pártok padsoraiból.) semmiféle hatáskört a területfejlesztésben nem kívántak biztosítani.
A decentralizálásra, ennek a döntésnek a decentralizálására akkor került sor, amikor a területfejlesztési törvényt a kormány a parlament elé terjesztette, és létrehozta azt az intézményrendszert, amelyben többszereplős területfejlesztési tanácsok működnek, a helyben érdekelt, a térségben érdekelt gazdasági kamarák, minden olyan szervezet, amelyik érdekelt a területfejlesztésben, mert azt gondolom hogy egy ilyen helyzetben hatalomkoncentrációval vádolni bennünket egyszerűen nem felel meg a valóságnak, és elég könnyen cáfolható.
A koordinációs bizottság hozzon állami forrásokról döntéseket. (Moraj az ellenzéki pártok padsoraiból.) Én azt gondolom, hogy ezt nem indokolt támogatni, ezt a megoldást, hiszen a területfejlesztési törvénnyel létrejött az az intézményrendszer, amelyik hivatott az ilyen típusú döntések meghozatalára, a koordinációs bizottság ilyenformán egy átmeneti intézménye volt ennek a kérdésnek.
Tehát én azt gondolom, hogy kár ebből politikát csinálni, kár ezt ilyen felfogásban megközelíteni, mert a területfejlesztési törvény működése, hogy ez valóban a térségek érdekében funkcionáljon, ez egyformán érdeke minden képviselőnek, valamennyi politikai pártnak, függetlenül attól, hogy a parlamenti patkó melyik oldalában foglal helyet. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártiak oldalán.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit