CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezzel a napirend előtti hozzászólással kapcsolatban emlékeztetni szeretném a tisztelt Házat, hogy a Záhonyi Vállalkozási Övezettel kapcsolatban itt, a parlamentben többször szóvá tettük, éspedig Rusznák Miklós képviselő úr, hogy bizony ennek a határa nem valami bölcsen lett meghúzva, mert ha ránézünk a térképre, akkor ott van a Bodrogköz, ami szintén egy nagyon elmaradott térség, és azt mindenképpen ehhez csatolni kellett volna.
A határt a Tiszánál húzták meg, ugyanakkor ott van a cigándi híd, amely nemrégen megépült, és ez infrastrukturálisan mindenképpen csatlakoztatni tudná a Bodrogközt. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy többször szóvá tettük a dámóci határátkelőhely megnyitását, és erre kaptunk is ígéretet – ha minden jól megy, a jövő évben megnyílik –, hiszen jelenleg Záhonynál végtelen kamionsorok vannak, és nagyon segítené a körzetnek a közlekedését, ellátását a dámóci határátkelőhely megnyitása.
(9.20)
Úgy vélem, hogy a politikai komisszár szó emlegetése eléggé méltánytalan volt ezzel a témával kapcsolatban. Azt szeretnénk itt elmondani, hogy a területfejlesztésnek ez a beosztása eléggé mechanikusan történt, hiszen a Központi Statisztikai Hivatalnak a körzeteivel van ez szinkronban. Jobban figyelembe kellett volna venni a reális igényeket. Nem kérdezték meg a képviselőket, akik a területeket képviselik.
Tehát itt mindenképpen egy mechanikus eljárás volt. A területfejlesztés viszont egy olyan központi probléma, ami az első napirendi ponthoz csatlakoztatva, mindenképpen országos ügy. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit