CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A földművelődésügyi tárca élén történt változás alkalmából is – csatlakozva ehhez a napirend előtti hozzászóláshoz – arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az európai uniós csatlakozás nemzeti érdek, és a mezőgazdasággal való összefüggése az mindenképpen megszívlelendő és figyelemreméltó.
Két összefüggés van. Az egyik az, hogy sajnálatos módon meg kell állapítani, hogyha most lenne a csatlakozásunk, a mezőgazdaság állapota nem tenné lehetővé. Ez tény. Ugyanakkor, amikor a csatlakozásunk remélhetőleg bekövetkezik – pár év múlva –, akkor a mezőgazdaság egy külön kategória. Tehát nemzeti érdekünk az, hogy a tárgyalások folyamán elérjük, hogyha realizálódhat a csatlakozásunk, akkor abban az Európai Unióval kapcsolatos új jogok, kötelezettségek területén a magyar mezőgazdaság majd ne szenvedjen csorbát. Ez az egyik gondolat.
A másik pedig, miniszterelnök úr nemrég – ha jól emlékszem, Debrecenben – foglalkozott a mezőgazdaság helyzetével. Ismeretes az, hogy a költségvetés ugye kevesebb pénzt tudott adni, mint amit a tárca kért, ugyanakkor fölhívta a miniszterelnök úr arra a figyelmet, hogy 200 milliárd forint van tulajdonképpen területfejlesztésre, amit ide lehet számítani.
Mi felhívjuk a tárca új vezetését, a tárca figyelmét arra, hogy akkor használja ki ezt a lehetőséget, az egyéb tárcáktól kutassa fel azokat a lehetőségeket és forrásokat, amiket ebből a pénzből a magyar vidék fejlesztésére lehet fordítani. A magyar vidék, a magyar mezőgazdaság a magyar létezésnek olyan fontos eleme, amely a jövőbeni felvirágoztatásunknak mindenképpen olyan fontos területe, nem csak azért, mert megtermeli az élelmiszereket, hanem egyáltalán az európai csatlakozás és a (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) magyar jövőnek az egyik legfontosabb ága. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)
(8.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit