BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Én nagyon gondosan odafigyeltem Varga Mihály képviselőtársunk hozzászólására, és szó esett benne arról, hogy milyen nyelven szövegezték a szerződést. Szó esett benne arról, hogy megtörtént-e már a szerződés nyilvánosságra hozatala. Egy dologról azonban nem esett benne szó, az, ami a címe volt a felszólalásnak, nevezetesen az, hogy a Budapest Bank értékesítésének kormányzati hibáiról. Tehát azt, hogy vajon a Budapest Bank értékesítése során a kormány egy olyan szerződést kötött volna, aminél nyilvánvalóan jobb szerződést is lehetett volna kötni, ezt sem ez a napirend előtti hozzászólás, sem az a nagyon nagyszámú hozzászólás, amit az elmúlt két évben ebben az Országgyűlésben erről a témáról hallottunk, nem mutatta ki, nem bizonyította be, mint ahogy az sem bizonyosodott be abban a parlamenti bizottsági vizsgálatban, amit itt ellenzéki kezdeményezésre ez a Ház hosszú időn keresztül folytatott, hogy itt bármiféle visszaélés történt volna. Ezt sem most, sem korábban nem hallottuk.
Én azt szeretném csak elmondani, tisztelt képviselőtársaim, hogy teljesen világossá vált az elmúlt két év alatt, különösen ha figyelembe vesszük, hogy történt itt más bankprivatizáció is az elmúlt év során – mondjuk, a Magyar Hitelbank és a Budapest Bank privatizációjának sok közös vonása volt.
(9.00)
Közös vonása volt, hogy mindkét esetben privatizáltak egy bankot. Közös vonása volt, hogy a két bankprivatizáció előkészítését egy-egy nagyon tehetséges fiatal, híres bankszakember végezte. Az egyik privatizációs élesen megtámadták, a másikat nem. Egyetlen nagyon lényeges különbség volt a két bank helyzete között: az egyiknek a vezetőjéből pénzügyminiszter lett, és ezért a Fidesz és más pártok éles támadásokat intéztek ellene, a másiknak a vezetőjéből szerencsére nem lett pénzügyminiszter, bár felmerült annak idején. És semmiféle támadást nem intéztek a privatizáció ellen. Azt nyugodtan, mindenféle politikai habverés nélkül le lehetett bonyolítani. Valószínűleg jobb eredménnyel is, hiszen a Budapest Bank privatizációját is talán jobban lehetett volna lebonyolítani, ha ez a két éven keresztül folytatott, ma is folytatott politikai habverés nem folyik körülötte. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit