AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Gondolom, egy napirend előtti 5 perc, de különösen egy 2 perc sem alkalmas arra, hogy egy szerződés tartalmi jegyeinek tárgyalásába belemenjünk. Nyilván a felvetése elsősorban nem is erre irányult, hanem arra irányult, hogy emlékeztessen minket arra, hogy ígértük ennek az egésznek a nyilvánosságra hozatalát, és sürget bennünket, teljesen érthetően, hogy ez történjen meg. Tehát én csak azt tudom ezzel kapcsolatban ismételten megerősíteni, hogy a közeljövőben a nyilvánosságra fog kerülni a szerződés, miközben azt gondolom, hogy a szerződés számos fontos eleme vagy a döntően a legfontosabb elemei már idáig is azért a nyilvánossággal ismertetésre kerültek. Ezzel kapcsolatban volt egy sajtótájékoztató is, ahol a kollegáim adtak tájékoztatást ezzel kapcsolatban, de kétségkívül maga a szerződés szövege, ahogy eredetileg elhangzott, még nem került nyilvánosságra. Ez meg fog történni, és gondolom, hogyha ez megtörtént, akkor valóban, a dokumentumok áttanulmányozása után lehet a kérdésről a továbbiakban vitatkozni. Nem feltétlenül persze egy napirend előtti vita keretében.
Ami a nyelvezetet illeti, kétségkívül igaz, hogy angol nyelven készült ez a szerződés. Bár hozzá kell tennem, hogy itt nem arról van szó, hogy az állam angol nyelven folytatja a hivatalos tevékenységét, hanem arról van szó, hogy egy polgárjogi szerződés jött létre két fél között, ahol sajnos az egyik fél nem magyar. Tehát a probléma mindenképpen adott. Általában az üzleti életben szokásos, hogy angol nyelven születnek szerződések, tehát különböző országból származó partnerek között valóban ez nem célszerű gyakorlat, tehát ezzel kapcsolatban úgy döntöttünk, és a kormány is olyan döntést hozott, hogy a jövőben két nyelven kell elkészíteni ezeket a szerződéseket. Tehát egyidejűleg az angol mellett szükség lesz egy magyarra is. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit