DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Valóban vannak növekmények az idei évhez képest a jövő évre, csak éppen egy probléma van: ha még jobban megnézi a költségvetési törvényt, akkor láthatja, hogy a gyógyító-megelőző ellátás különféle kasszáin sem a háziorvosi ellátáson, sem a többin nincs az a jelentős növekmény, amiről ön beszél.
Én nem tudom, hogy mitől javulna a helyzet, és mitől maradhatna meg, vagy mitől maradhatna szinten az egészségügyi ellátás, amikor az elmúlt évhez képest tételről tételre 13, 14, 16, 17 százalékos növekedéseket lehet találni. Valóban vannak növekmények, igen, tisztelt képviselőtársaim: ügyeleti díjrendezésre van 3 milliárd forint, végkielégítésre van 2 milliárd forint, és az egész ellátáson belül több kisebb tétel is található, de ezeket nem lehet a betegellátásra fordítandó tételek közé számítani.
Tehát ha miniszter úr megnézi pontosan azt a törvényt, amit a parlament el fog fogadni (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), akkor én ebben sem szinten tartásra, de fejlesztésre pláne, nem találok semmilyen forrást. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit