DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Természetesen, soha nem utaltam arra, hogy 1997-ben eljön a Kánaán az egészségügy számára, azt azonban mondottam, és most is szeretném mondani, hogy az elfogadás előtt álló társadalombiztosítási költségvetés esélyt ad arra, hogy az egészségügyi kiadások reálpozíciójának a romlását meg lehessen állítani.
Ami a 40 milliárdot illeti, az Országgyűlés által jóváhagyott pótköltségvetésben kerekítve 225 milliárd szerepel, ami pedig az 1997. évi gyógyító kasszát illeti, ennek az egyik oldalon – ugye – a végösszege 260 milliárd, ehhez kell hozzátenni azt az 5 milliárdos tartalékot, amelynek a felhasználására – én azt gondolom – szintén lehet esély, hiszen a bevételi feltételek alakulása erre lehetőséget nyújthat. Én azt gondolom, hogy a kettő közötti különbség adja ezt a 40 milliárdos lehetőséget, ezt a 40 milliárdos többletet. A kettő szám között, a 225 és a 265 között egyébként a különbség, vagy pontosabban: az emelkedésnek a mértéke 18 százalékos. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártiak padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit