DR. KELEMEN ANDRÁS

Full text search

DR. KELEMEN ANDRÁS
DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Köszönöm a miniszter úr válaszát. Én azt hiszem, hasonló jellegű biztatást nyilván kaptak az olaszok, osztrákok, horvátok és szlovének is, mégis másképp ítélték meg a helyzetet.
Nagyon jól tudjuk, hogy a NATO-bővítésnek nem csak egy terve van; van egy olyan opciós lehetőség is, hogy esetleg egy második körbe kerüljünk bele. Azért ez – legalábbis – rossz üzenet ebben a formában, különösen, ha tekintetbe veszem azt is, hogy nemrég történt, hogy a NATO-központban sem az 1100 éves magyar tervezett kiállításra nem került sor, sem pedig egy 1956-os emlékkiállításra.
Mindezek rossz jelzések, de számomra a legrosszabb jelzés az, hogy a State Department területi felosztásában – nagyon jól tudjuk –, hogy Délkelet-Európához, és nem Közép- vagy Kelet-Közép-Európához tartozik Magyarország. Így az amerikai külügyminisztérium főosztályvezetője és helyettes államtitkárai igyekeznek minket bevonni minden olyan kezdeményezésbe, amelyet a Balkán számára találnak ki. És – azt hiszem – ez pontosan nem érdekünk. Annak ellenére, hogy önmagában a balkáni kapcsolatok Magyarország számára nyilvánvalóan fontosak. De a magyar érdekek csak közép-európai kontextusba helyezhetők be, és más ellen tiltakoznunk kell. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit