T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Valószínűleg képviselő úr által is ismert ez a tény, hogy az évtizedek óta folyó gázprogram keretében a gyorsan és gazdaságosan megvalósítható térségek gázellátása megtörtént. A megmaradó fehér foltok – az a terület is, amelyről képviselő úr is beszélt – földrajzilag kedvezőtlen adottságokkal rendelkeznek a gázellátás tekintetében, kevés a lakosság, kevés a fogyasztó, és gyakorlatilag a fajlagos beruházási költségek magasak.
Pest megye északi és Nógrád megye nyugati részéről van szó, körülbelül 40 települést érint ez a program. A gázellátásra vonatkozó tanulmány 2,2 milliárd forintban fogalmazta meg a gázellátáshoz szükséges költségeket.
A gázszolgáltatási törvény szerint több feltétele van a gázellátásnak. Az egyik feltétele a pénzügyi fedezet biztosítása. Erről – úgy gondolom – képviselő úr is tudja, hogy körülbelül annyit lehet mondani, hogy a lakossági és önkormányzati pénzeszközök rendelkezésre állnak, amelyek nyilván nem fedezik ezt a pénzmennyiséget. Azonkívül különböző pályázati lehetőségekből, az önkormányzatok vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak, illetve hitelt kaphattak. Harmadrészben tárgyalások folynak a beruházásba bevonni a kivitelezőt és a leendő szolgáltatót is. A következő feltétel a gázszolgáltató kijelölése. ez a jog az energia hivatal feladata. És mint képviselő úr is tudja, a törvényben megfogalmazottak szerint az önkormányzatok javasolhatnak, kérhetnek szolgáltató kijelölést. Ebben a tekintetben a WAV Kft. van ajánlva az önkormányzatok által. Ez a kijelölés folyik. A harmadik feltétel a szükséges gázenergia-mennyiség biztosítása. Ezt a kormány garantálni tudja ugyanúgy, mint az összes többi, azaz 1500 település részére is. Köszönöm figyelmét. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit