79. sz., április 6. A »SZEGEDI HIRADÓ« JUPPITER TONANSA

Full text search

79. sz., április 6.
A »SZEGEDI HIRADÓ« JUPPITER TONANSA
»Nec arte, nec Marte« cím alatt nem mindennapi éretlenséget tálal föl a »Szegedi Hiradó« vasárnapi számában, cicero betűkkel az olvasóinak. Valami siheder rugdalódzik VI. osztálybeli stílussal, banditának, kémnek, orgazdának, krokodilusnak és bűvös kígyónak nevezve az ellenzéket, s ezt mind egy füst alatt egyszerre. S e nagy fantáziával fölruházott cikkíró, mint értesülünk, valami Pollák Simon, ki többször riad föl a »nec arté«-ra célozva, hogy »Pártom, ez a jelszó megillet téged. De illessen is meg mindvégig.«
Nem tudjuk, melyik legyen a Pollák Simon úr pártja, de látjuk, hogy az vezérlete alatt áll, mert annak a nevében fontos nyilatkozatokat és őrületes kirohanásokat tesz. Eleinte, mert a hagymát is emlegeti, egészen másutt kerestük pártját, a cikk végén azonban maga is fölfedezi e pártot, mégpedig a szabadelvű pártot. Erre a pártra nagyon büszke az ipse, ám hogy a párt tud-e valamit e bhöszkeségről: nagy kérdés. Különben közöljük e tavaszi zöldséget szóról-szóra, hogy olvasóinknak azzal nehány derült percet szerezzünk.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit