KÜLFÖLD.

Full text search

KÜLFÖLD.
Vitézlő Jellachich uram, panaszunk van ön ellen, álljon elő egy szóra! Tegnapi külföldi lapjainkat ön agyonlőtte, leveleinket fölbontogatta, csupán azért, mert azokon egy név volt látható, mellynek hallatára önnek háta mindenkor borsódzik. Ma pedig már végkép confiscálta azokat. Uram, ez a szláv Messiáshoz nem illő eljárás, különösen illy időben, mikor olvasóinkat a folytonosan érdekes bécsi híretókről akarnánk értesíteni. Aztán lássa ön, ebből önmagának is csak baja kerekedik, mert igy az olvasó közönség, azon hiszemben levén, hogy ön mind ekkorig sincs megsemmítve, sőt talán épen egyesülni szándékozik Windischgrätz és Auersperg barátjaival, a derék bécsiek elnyomására: folytonosan készül, kardot köszörűl és töltéseket készít, hogy önt s hóhérait kiirtsa, mikép azokból még csak hírmondó se maradjon fön.
Tehát csupán jó szándékokból fölszólítjuk önt, hogy a lapunkat illető külföldi lapokat és levelezéseket többé ne bolygassa vagy 412azok bolygatására s elfogatására okot ne szolgáltasson, mert .... no de hiszen tudja, mi történt Pákozdnál.
Szives olvasóinknál pedig szolgáljon a mondott körülmény mentségül.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit